Wat doen we?

Coaching

Voor volwassenen biedt Mimosa ondersteuning en coaching op alle vlakken. Belangrijk is ontdekken van je eigen kracht en daar weer verder mee te kunnen. Dit doen we afgestemd op ieders individuele wensen en behoeften.

Voor kinderen biedt Mimosa oplossingsgerichte begeleiding en ondersteuning bij opvoedvragen, gedragsproblematiek en ontwikkelingsachterstand van kinderen, jongeren en volwassenen. 

Begeleiding is er voor kinderen en jongeren die:

  • een diagnose hebben in het autisme spectrum
  • het moeilijk hebben op sociaal gebied

  • stress of spanning ervaren

  • beter met hun emoties om willen leren gaan (boos, verdriet, angst)

  • veel piekeren of last hebben van hun gedachten

Allereerst gaan we met ouders en kind/jongere in gesprek. Wat is de situatie nu, waar loopt uw kind tegenaan en wat wil hij bereiken? Ik laat uw kind op een creatieve, actieve en speelse manier (afhankelijk van de leeftijd) ontdekken welke mogelijkheden hij/zij allemaal in zich heeft. Uw kind krijgt zicht op wie hij is en wat hij allemaal kan en wordt zich bewust van zijn kwaliteiten. Hierdoor komt hij weer in zijn eigen kracht te staan, kan het zelfvertrouwen groeien en kan hij beter omgaan met de verschillende situaties waarin hij terecht komt. 

Begeleiding is geen therapie en stelt geen diagnose.

Advies

Soms is het moeilijk om in een wirwar van wegen de goede weg te vinden naar zorg. Is het lastig om in gesprek te gaan met school? Of moet er zorg geregeld worden (bv. PGB)? Mimosa kijkt met u mee en kan eventueel mee naar school of helpen bij het aanvragen van zorg.